A régió középiskolai vezetőit hívták meg egy beszélgetésre, ahol az Óbudai Egyetem székesfehérvári fejlesztéseiről, az Alba Regia Műszaki Kar duális képzéseiről, a Keleti Károly Gazdasági Kar 2023. szeptemberében induló szakjairól, a felvételi eljárásról, valamint a többletpontok rendszeréről esett szó.

Prof. Dr. Kovács Levente rektor bejelentette a középiskolai igazgatók fórumán, hogy 2023. január 16. napjától az Óbudai Egyetem átvette a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campuszát, a feladatot ellátó munkatársakkal, valamint az ingatlanokkal együtt, hogy a helyszínen megkezdett felsőoktatási és tudományos kutatási tevékenység folytatódhasson.

A képzőhelyen az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar szervezésével a Keleti Károly Gazdasági Kar szakmai gondozásában indulnak 2023. szeptemberétől a következő gazdasági képzések: gazdálkodási és menedzsment alapszak (BA), valamint a vállalkozásfejlesztés mesterképzés (MSc).

Az új épületek az Óbudai Egyetem fejlesztésében, az Alba Regia Műszaki Kar szakmai közreműködésével megvalósuló Mechatronikai Tudományos és Innovációs Park létrehozásában is szerepet kapnak, amely a helyi kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység erősödését célozza, valamint támogatja a helyi és a nemzeti gazdaság növekedési potenciálját.