Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatói: Pretz Zsuzsanna és Katona Bálint - Petőné Dr. Csuka Ildikó oktató kíséretében - részt vehettek azon a móri tudományos konferencián, melyet a Wekerle Centenáriumi Év alkalmából 2021. szeptember 17-én rendeztek meg. Buza Ernő kuratóriumi elnök és Törő Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg a jeles rendezvényt, ahol sor került a Wekerle Sándor életműdíjak és Fiatal Szakemberek  Wekerle Sándor innovációs díj átadására. Az idén Prof. Dr. Botos Katalin egyetemi tanár és kutató közgazdász a tudományos életműdíjat, és Prof. Dr. Kocziszky György mérnök-közgazdász, egyetemi tanár, tudományos kutató pedig a közgazdasági életműdíjat vehette át több évtizedes, kimagasló, példamutató közgazdasági területen végzett munkásságáért, tudományos kutatásáért és a fiatal generációk magas színvonalú oktatásáért. A díjazottak életpályáját többek között Lehrner Zsolt, székesfehérvári alpolgármester is méltatta.

A Fiatal Szakemberek Wekerle Sándor innovációs díjat Balogh Péter, autóipari mérnök (FRIMO Hungary Kft.) érdemelte ki kimagasló innovációs, fejlesztő munkásságával, aki - nem mellesleg- az Óbudai Egyetemen végezte villamosmérnöki egyetemi tanulmányait. Nagyon büszkék vagyunk végzett tanítványunkra, és nagy reményekkel dolgozunk továbbra is azon, hogy minél több ilyen jeles tanítványunk fejlődhessen és érjen a későbbiekben, az iskolapadot elhagyva sikeres mérnökké, menedzserré, vagy gazdasági szakemberré.

A konferencián a sikeres válságkezelés témájában több színvonalas előadás is elhangzott a közgazdaság, a banki, pénzügyi szféra, az oktatás, valamint az autóipar területéről.