2021. szeptember 1. napján folytatódott a megkezdett hagyomány, hogy a Vörösmarty Színházban az ÓE Alba Regia Műszaki Kar hallgatói, a BCE Székesfehérvári Campusának, valamint a Kodolányi János Egyetem elsőéveseivel közös ünnepséggel indították útjára a 2021/2022-es tanévet. A rendezvényen Dr. Cser-Palkovics András polgármester mellett, Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes az Óbudai Egyetem részéről, Dr. Anthony Radev a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke és Dr. Szabó Péter a Kodolányi János Egyetem rektora köszöntette az ifjú egyetemi polgárokat.

A rendezvényt SZMJV Önkormányzata hívta életre és szervezi meg 2016-tól folyamatosan, hogy a felsőoktatási intézmények vezetői a városban is üdvözölhessék a gólyákat, valamint a hallgatói közösségek ünnepélyes keretek között is találkozhassanak, ismerkedhessenek.

A város részéről Dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki egyben a fenntartó alapítvány kuratóriumának is a tagja köszöntőbeszédében kiemelte: "Amikor felsőoktatásról beszélünk, akkor a diákokról és a város jövőjéről beszélünk. Székesfehérvár célja, hogy a fiatalokat itt tartsa és hosszú távon is megtalálják számításaikat a városban. Ez nem megy a modern tudás elsajátítása nélkül, amire szert lehet tenni az egyetemi központoknak köszönhetően, de legalább ennyire fontos, hogy élményekkel is gazdagodjanak a fiatalok". A városvezető jó és sikeres tanévet kívánt a felsőoktatási intézmények hallgatóinak és munkatársainak.

Prof. Dr. Molnár András, az Óbudai Egyetem általános rektohelyettese többek között azt emelte ki, hogy az egyetemen kollegiális a kapcsolat az oktatók és a hallgatók között az intézmény gyakorlatorientált képzésein. Megjegyezte, hogy a tanítás nem egyirányú folyamat, hanem „Mi magunk is tanulunk a friss szemlélettel bíró hallgatóktól, egyfajta együtt tanulás alakul ki.” Hangsúlyozta, hogy „ennek a folyamatnak a végén mindenki jól jár, több lesz tőle az oktató és a hallgató egyaránt." Az ipari kapcsolatokról megemlítette, hogy Székesfehérváron a vállalatokkal való szoros együttműködés eredményeként folyamatosan megújulnak a laborok és egy modern felsőoktatási környezet jön létre. Beszéde végén kijelentette, hogy a székesfehérvári egyetemek jó választást jelentenek a hallgatók számára, a duális képzésben résztvevők pedig a világ legkorszerűbb technológiáit ismerhetik meg és sajátíthatják el a partner cégeknél, végzősként pedig válogathatnak a partnerek által felkínált pozíciókból.

A további köszöntőket követően (Dr. Anthony Radev, a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke, Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora, Zámbó László, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke) a szervezők egy rövid kisfilmmel elevenítették fel a fehérvári hallgatói életből az Összegyetemi Gólyatúra, a Felsőoktatási Sportnap, valamint a Felsőoktatási Gólyabál emlékezetes pillanatait.

A rendezvény egy kiemelkedő pillanata a „városi polgárrá fogadás”, amellyel az elsőévesek a település felsőoktatási szokásainak, hagyományainak továbbvitele, valamint fogadott városuk mellett is elköteleződnek ünnepélyes formában, s az intézmények egy-egy hallgatója szalagot helyez el a városi zászlón zárásként.