Unikális szakirányú továbbképzést indít az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Szeptembertől, 3 féléves, szervezetfejlesztő-tréner képzés indul, a Pannonjob Kft.-vel együttműködve. Kifejezetten a vállalati igényekhez, elvárásokhoz igazodva olyan szakemberek képzése a cél, akik képesek a folyamatosan változó gazdasági és piaci környezetben az emberi erőforrás és a szervezeti struktúra összehangolására.

A szervezetfejlesztő-tréner tevékenysége elengedhetetlen a munkatársak megtartásában, motiválásában és a vezetői hatékonyság növelésében.

Óbudai Egyetem és a Pannonjob Kft. együttműködésének köszönhetően indul el szeptembertől az ÓE Alba Regia Műszaki Karán kidolgozott Szervezetfejlesztő tréner szakirányú továbbképző szak. A képzés kapcsán Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte, hogy az ipar folyamatosan változik, bővül, fejlődik és ehhez kell igazítani a mögötte lévő képzést is, mindehhez pedig számos képzési struktúra áll rendelkezésre az Óbudai Egyetemen. A szervezetfejlesztő-tréner képzés elindításáért köszönetet mondott a Pannonjob Kft.-nek, hogy ezt az ötletet felvetette, hiszen az elmúlt másfél évben a különböző vállalati szervezeteknek számos új kihívással kellett szembenéznük többek között annak kapcsán, hogy óriási mértékben megnőtt a home office igénye és lehetősége. Az Óbudai Egyetem és a Pannnonjob Kft. együttműködéséről szólva elmondta, hogy köszönet illeti a résztvevőket azért is, hogy ismét találkozhatott "az igény és a lehetőség".

Molnár Attila a Pannonjob Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a képzés indításának ötletét az a tapasztalat inspirláta, hogy a vállalatok szinte folyamatos szervezetfejlesztésben vannak: így volt ez már a pandémia előtt is, a pandémia utáni helyzetre pedig fokozottan igaz ez az állítás. Az ügyvezető sokszor látják azt is, hogy a cégeknél a fejlett technológia nem párosul megfelelő szervezeti formákkal, ezen is tudnak segíteni a szervezetfejlesztő-trénerek. Elmondta, az új képzés azokat a dolgokat tanítja meg a résztvevőknek, hogy egy szervezeten belül hogyan tudnak hatékonyan működni: mindezt elméleti megalapozással és rengeteg gyakorlati tudással, tapasztalat átadásával segítik.

Fejes Gábor szakfelelős az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara részéről arról szólt, hogy a tanulásnak soha nem lehet vége, így már a végzett hallgatóknak is kínálnak olyan szakirányú lehetőségeket, ahol a tudásukat tovább fejleszthetik. Elmondta, több olyan jelentkező is van a szakra, aki korábban az Óbudain végzett műszaki menedzser szakon.

Hozzátette, hogy a képzésre elősorban azokat várják, akik már trénerként dolgoznak, de egyetemi keretek között eddig nem volt lehetőség elsajátítani ezeket az ismereteket. Várják azokat is, akik más területen dolgoztak, de úgy gondolják, hogy ez a világ érdekli őket és a jövőbeli karrierjüket ezen a területen képzelik el. A szakfelelős reményét fejezte ki, hogy cégvezetők is érdeklődnek majd a képzés iránt, hiszen az emberi erőforrás hatékonysága felértékelődött, egyre fontosabb megtartani és képezni az alkalmazottakat.

20210812

 forrás: www.szekesfehervar.hu

 fotó: Simon Erika