Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/AMK/templates/harman_hackathon_2022/functions.php on line 194
Harman Hackathon 2022

FELHÍVÁS
„Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon
ötlet- és prototípusfejlesztő verseny

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Harman Becker Kft, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával együttműködve
„Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon” megnevezéssel ötlet- és prototípusfejlesztő versenyt szervez középiskolás diákokból álló csapatoknak.

A program célja az, hogy az ország minden szegletéből érkezzenek középiskolás diákcsapatok, hogy saját gondolataikat, képzelőerejüket megmozgatva 24 óra leforgása alatt teljesítsék a döntőben bejelentett műszaki kihívást.

A verseny egy selejtezőből és a döntőből áll:
A selejtező során a cél kiválasztani azt a 10 diákcsapatot, akik a döntőbe kerülnek. A selejtező egyben a jelentkezés is, amit online formában kell teljesíteni a program weboldalán keresztül.

A jelentkezésről:
Vállalkozó kedvű, 9−13. évfolyamos, kreatívan gondolkodó, ötletekben gazdag középiskolás diákokból álló 3-4 fős csapatok (akár egy intézményből, akár több intézményből is összeállva) jelentkezését várjuk.

A programra jelentkezni az esemény weboldalán (http://harmanhackathon.amk.uni-obuda.hu ) a regisztrációs űrlap kitöltésével és egy kisfilm feltöltésével lehet.

Milyen kisfilmet kell készíteni?

 • bemutatkozás,
 • a saját környezetből hozott probléma bemutatása, amely műszaki megoldást igényel, 
 • a megoldásra vonatkozó javaslat ismertetése,

A probléma megfogalmazása kötetlen, de ötletként néhány területet felsorolunk, amikhez kapcsolódhat a probléma: hulladékgazdálkodás, zaj- és fényszennyezés, oktatás, élhető város, közösségépítés, nyersanyaghiány, körforgásos gazdaság.

A maximum 1,5 perc hosszúságú kisfilm készülhet okostelefonnal legalább full HD minőségben, mp4 formátumban, 16:9 képaránnyal, jó hangminőségben, aláfestő zene nélkül.

Jelentkezési határidő: 2022. október 16., vasárnap 23.59 óráig.

A jelentkezéshez a közzétett szabályzatok elfogadása is szükséges.

A jelentkezésről a megadott e-mail címre visszaigazolást küldünk. Amennyiben nem érkezik visszajelzés, úgy írásban jelezni kell a következő email címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A selejtező szempontrendszere:

 • a megfogalmazott probléma mennyire valid,
 • a megoldásra vonatkozó javaslat újszerűsége,
 • a megoldás kidolgozásához alkalmazott-e műszaki vagy természettudományos ismereteket,
 • a bemutatkozó film összhatása,
 • milyen társadalmi hatással bír a probléma megoldása.

A döntőbe jutásról egy szakmai zsűri hozza meg a döntést, melynek eredményéről az érintetteket 2022. október 18-án (kedden), 16.00 óráig értesítjük. A továbbjutott csapatok vesznek részt a döntőn.
A döntő 2022. október 28-án, pénteken, 14.00 órától 2022. október 29. napján, szombaton 14.00 óráig a MOL Arénában Sóstón, Székesfehérváron kerül megrendezésre.

A döntőben a 10 diákcsapat: saját gondolataikat, képzelőerejüket megmozgatva 24 óra leforgása alatt teljesíti majd a helyszínen bejelentett műszaki kihívást ötlet- és prototípus fejlesztésével.

A Junior Engineers Camp helyszínén a csapatok rendelkezésére állnak bekészített eszközök, de javasolt, hogy hozzák magukkal azokat a saját eszközöket, amivel alkotni szeretnek.

A döntő ideje alatt a diákcsapatoknak étkezést biztosítunk.

A döntőben, a helyszínen egy mentorcsapat áll a csapatok rendelkezésére, akiktől szakmai támogatást lehet kérni. A mentor segíthet egy-egy szakmai elakadásnál, de a csapatoknak önállóan kell megoldaniuk a problémát.

A verseny bemutatása érdekében fényképek és videók készülnek a döntő során.

Díjazás:
Az első helyezett csapat egy 2-3 napos külföldi tanulmányi utat (HARMAN Experience Center meglátogatása Apsley-ben, London) kap jutalmul, amely a szállást és a félpanziót tartalmazza.
Minden további döntőben résztvevő csapat ajándékot kap: a 24 órás versenyen szerzett pontokat értékes JBL nyereményekre válthatja be minden csapat.

Az értékelés szempontrendszere:

 1. a műszaki kihívás szempontrendszerének mennyiben felel meg az alkotás: 1-10 pont
  2. ötlet megvalósíthatósága: 1-10 pont
  3. a prototípus készültségi foka: 1-10 pont
  4. az ötlet értékesítése a zsűri irányába: 1-10 pont
  5. ha megvalósulna az ötlet, milyen széles társadalmi réteget érintene a hatása: 1-10.

Panaszkezelés:
A szervezők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esemény mindenki megelégedésére szolgáljon. Amennyiben mégis probléma merülne fel a program lebonyolításával kapcsolatban, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar titkárságán leadott, két tanúval érvényesített jegyzőkönyvvel lehetséges panaszt tenni.
A szervező felhívja a figyelmet, hogy a zsűri és a mentorok véleményére, minősítésére, a döntéssel kapcsolatban jogorvoslatnak helye nincs.