ZÁRÓVIZSGA INFORMÁCIÓK

Szakdolgozat feltöltés itt: https://diploma.uni-obuda.hu/

Feltöltési határidő: 2021. május 15. 24:00 (éjfél). Bekötött változatot a járványhelyzet miatt most nem kell leadni.

Záróvizsga jelentkezés a neptun rendszerben, Ügyintézés/Záróvizsgák menüpontban, az adott záróvizsga időszak jelentkezés megjelölésével.

Jelentkezési időszak: 2021. május 1. – május 15.

Nyári záróvizsgák időpontja: június 28. – július 1. között, beosztás szerint.

A hallgatók, az oktatók és a munkatársak egészségének védelme érdekében a záróvizsgák a személyes jelenlét elkerülése érdekében, online formában tarthatók. Törekedni kell a záróvizsga során nem megengedett eszközök használatának megakadályozására. A hallgató köteles a vizsgához szükséges nyugodt környezetet biztosítani, valamint a záróvizsga bizottság kérésére magát személyi azonosító dokumentum felmutatásával igazolni. A vizsgán a hallgató csak az előírás szerint használhatja a kamerát és a teljes képernyőt, emellett tőle a vizsgakörnyezet megmutatása kérhető. A vizsgáról kizárólag a záróvizsga-bizottság készíthet kép- és hangfelvételt, amit legkésőbb 2021. július 31-ig tárolhat. A hallgató eddig a határidőig, illetve az oklevél hivatalos átvételéig kérheti a felvétel megtekintését.

Mivel a záróvizsga online módon zajlik, ezért nincs szükség bekötött szakdolgozatra/diplomamunkára. A bíráló, a vizsgabizottság, és az ÓE archívuma is a digitális verziót kapja meg, melyet már minden jelentkező feltöltött a plágium ellenőrző rendszerbe.
Záróvizsga és a záróvizsga konzultáció helye

MS TEAMS ALKALMAZÁS. A záróvizsgára jelentkezett hallgatók meghívást kapnak az egyes záróvizsgabizottságokba. Akinek van ÓE-s …@stud.uni-obuda.hu e-mail címe (amelyet minden aktív hallgató a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen igényelhet) azokat felvesszük az egyes bizottságokba. Akinek nincsen ilyen, mert már korábban abszolvált, annak pedig meghívót küldünk a vizsgabizottság felületére a neptunban megadott e-mail címére, és Guest (vendég) státuszban tud a kiküldött linken belépni.

Kötelező főpróba: záróvizsga konzultáció

A záróvizsga konzultációt bizottságonként azonos időpontban, június 18-án 9:00-kor tartjuk. A részvétel kötelező!!! Kérjük, hogy erre az időpontra minden záróvizsgázni szándékozó készüljön fel, hogy mind a kamerát, mind a mikrofont és a képernyőmegosztást is mindenki tesztelni tudja. Aki június 14-ig nem kapta meg a meghívó linket, és nem látja a záróvizsga Teams felületet, még ezt megelőzően kérjen segítséget. Az intézeti szakdolgozat felelősök:

Geoinformatikai Intézet: Dr. Katona János (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Mérnöki Intézet: Tolner Nikoletta (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézet: Módné Takács Judit (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Záróvizsga menete

A záróvizsgát a vizsgabizottságba beosztott összes hallgató végig hallgathatja, vagy a felelése után, miután a vizsgabizottság közölte vele az érdemjegyét kiléphet. Az utolsó felelőt legalább rajta kívül még egy hallgatónak meg kell hallgatnia. Aki nem felel, annak a kamerája és mikrofonja legyen kikapcsolt állapotban.

A felelés a bizottsági táblázatokban szereplő sorrendben történik.

Kérjük a záróvizsgázókat, hogy prezentációjukat június 22-ig töltsék fel a záróvizsgabizottság felületén a files menüpontba. A tikosított dolgozatok prezentációját a titkos csatornákba kell majd feltölteni.

http://www.amk.uni-obuda.hu/images/dokumentumok/Z%C3%A1r%C3%B3vizsga/2020/OBUDAI_EGYETEM_PREZENTACIO_TEMPLATE_OE.pptx

  1. A felelő bekapcsolja kameráját és mikrofonját, tőle a vizsgakörnyezet megmutatása kérhető. Igazolja személyazonosságát, fényképes igazolványának kamerába történő bemutatásával.
  2. Ezt követi a szakdolgozat/diplomamunka megvédése. A felelő megosztja képernyőjét, és levetíti és kommentálja a prezentációját maximum 10 percben. Ezután a vizsgabizottság kérdéseket tesz fel a szakdolgozat/diplomamunkához kapcsolódóan, melyhez ismételten bekapcsolja a felelő a kameráját.
  3. Ezt követi a záróvizsgatárgyakból történő felelés. (Csak a szakdolgozat sikerese megvédése után lehet tételt húzni!) A vizsgázó véletlenszám generátorral kap egy tételt. Felkészülési idő nincs. Pár mondatban összefoglalja az adott témát, majd a vizsgáztatók kérdéseire azonnali válaszadás történik.
  4. A záróvizsga-bizottság minden utolsó részvizsgáját befejező hallgató után megállapítja az adott hallgató záróvizsga-eredményét, és ezt közli a hallgatóval.

A záróvizsga eredménye:

a) szigorlati követelményt is tartalmazó tantervek esetén: a szigorlatokra, a szakdolgozatra és a záróvizsga szóbeli részére kapott érdemjegyek – a vizsgatárgyak számát figyelembe vevő – átlaga az alábbiak szerint:

Z =[(S1+S2) / 2 + SZD + Z1+Z2+…+Zm] / (2+m).

b) szigorlati követelményt nem tartalmazó tantervek esetén: a szakdolgozatra és a záróvizsga szóbeli részére kapott érdemjegyek – a vizsgatárgyak számát figyelembe vevő – átlaga az alábbiak szerint:

Z = (SZD + Z1+Z2+…+Zm) / (1+m).

A záróvizsga sikertelen, ha bármelyik kapott érdemjegy elégtelen. A záróvizsga eredményét a bizottság elnöke hirdeti ki.

Záróvizsga beosztás

A végleges beosztások az intézetek záróvizsga oldalain elérhetők.