Várunk minden kedves látogatót nyílt napunkon az alábbi időpontokban:

I. nyílt nap: 2021. december 13. (hétfő), 10 órától 13 óráig.
II. nyílt nap: 2022. január 17. (hétfő), 10 órától 13 óráig.

Kérjük tekintsék meg film összeállításunkat, amelyből rendhagyó módon ismerhetik meg intézményünket.

Kérdéseiket természetesen emailen is megválaszoljuk Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Várjuk Önöket Fehérváron, a duális képzések fellegvárában!

 

 

Dr. Pogátsnik Monika oktatási dékánhelyettes, Duális Koordinációs Iroda igazgató: Köszöntőjében bemutatja az Óbudai Egyetem, annak Alba Regia Műszaki Karát, annak Intézeteit (Geoinformatikai Intézet, Mérnöki Intézet, Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézet). Általános tájékoztatójából pedig intézményünk képzési kínálatát szakokra lebontva ismerhetik meg.

 

Takács Éva dékáni hivatalvezető, duális képzési koordinátor: Tájékoztatójában összefoglalja, hogyan lehet jelentkezni a duális képzésekre. Milyen felépítése van a kettős képzésnek. Milyen előnyökkel járhat ez a képzési forma. Minden érdekességre kitér az általános összefoglalójában, amely a duális képzések iránt érdeklődőknek hasznos lehet.

 

Pretz Zsuzsanna Felícia másodéves műszaki menedzser, duális hallgatónk a Harmannál szerzi meg a gyakorlati tapasztalatait. Erről szóló beszámolója egy rövid bepillantást is enged a cég életterébe, első kézből származóinformációkhoz juthatunk a képzésről.

 

Epresi Konrád HÖK elnök: Juttatások (ösztöndíjak), kollégiumi szálláslehetoség ismertetése, Diákélet bemutatása.

 

Dr. Udvardy Péter egyetemi egyetemi docens és kari Erasmus koordinátor tájékoztatója
az Alba Regia Műszaki Kar Erasmus mobilitási programjáról, lehetőségekről

 

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar 2020-ban készített bemutatkozó filmje.

 

A duális képzésekről szóló kisfilmünkben az egyetemi karunk stratégiai és vállalati partnereinek képviselőit kértük fel, hogy segítsenek megfogalmazni ennek a képzési formának a lényegét, illetve milyen előnyökkel járhat a középiskolai diákoknak, ha ezt a képzési formát választják.

 

Gépészmérnök képzésünket az alapszak helyi szakfelelőse Dr. Széll Károly egyetemi docens mutatja be. Összefoglalójából meg tudhatjuk, hogy hol találkozhatunk a szakmában dolgozó mérnökök által megálmodott eszközökkel, milyen főbb ismeretköröket sajátíthatnak el a diákok, továbbá milyen specializációban vehetnek részt. Az ipari robotika is szóba kerül természetesen.

 

Földmérő és földrendező mérnök alapszakunkat Lehozky Máté és Bekk Tímea mutatja be. Máté az ACRSA (Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület) elnöke, aki  maga is a Geoinformatikai Intézetben végzett mérnökként, beavat minket, hogy a földmérő és földrendező mérnökök munkája mennyire változatos, színes, kalandos. Bekk Tímea intézeti mérnökünk, patronáló hálózatunk lelkes és aktív tagja, maga is gyakorló tanárként mesél a szakma szépségeiről, legújabb technológiáiról.

 

Villamosmérnök alapszakunkat Beszédes Bertalan tanársegéd mutatja be a szakma misztikus világán és eszközein keresztül. Egy olyan ablakot nyit ki előttünk, amelyben a villamos energia sokrétű, sokszintű felhasználása válik láthatóvá.

 

Mérnökinformatikus alapszakunkat Nagyné Dr. Hajnal Éva szakfelelős mutatja be. Elbeszélésből kiderül, hogy a számítógépes játékok és a virtuális valóság tervezése ma már a jelent jelenti az egyetemi karon megszerezhető tudás részeként. Természetesen az adatok menedzselésével (BIG Data) elemzésével is foglalkoznak. A projekt szemléletű oktatás itt is a módszertan része, ahogy a többi szak esetében is.

 

Dr. Pődör Andrea intézetigazgató a Geoinformatika széles alkalmazási lehetőségeire hívja fel a figyelmet előadásában. Ismertetőjéből kiderül, hogy a 3d valósága lehetőséget ad a Velencei-tó mélységeinek szemléltetésére, különböző domborzatmodellek elkészítésére, de a palotavárosi zajtérképen is megnézhetjük, hogy egyes területek mennyire zajszennyezettek.

 

Prof. Dr. Simon Gyula villámelőadásában megmutatja, hogyan működnek az önvezető szállítóegységek ipari körülmények között. A beltéri helymeghatározás fény alapú jeladókkal és kamera segítségével olyan terepet tud létrehozni az IoT eszközöknek, hogy az embereknek már csak a feladatok kontrollálása marad.

 

Dr. habil Jancsó Tamás egyetemi docensünk pedig szintén 3d modellezésre hívja fel a figyelmet. Hogyan lehet létrehozni a digitális fényképekből egy templom 3d modelljét? Tanár úr apró, követhető lépésekkel tárja fel előttünk a 3d valóságát.

 

A végére a vicces geg filmjeinket tettük. Tanuljanak nálunk, ne kerüljenek hasonló szituációba 🙂 Várjuk Az ÓE Alba Regia Műszaki Karán!