Az Óbudai Egyetem nyílt napja az Alba Regia Műszaki Karon

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a nyílt napunkra!

Időpont: 2022. január 17. (hétfő), 10.00-11.30-ig
Helyszín: Székesfehérvár, Pirosalma utca 1-3., Geoinformatikai Intézet

Köszöntők, általános tájékoztatók

10.00 - 10.05
Köszöntő: SZMJV Önkormányzat

10.05 - 10.15
Köszöntő és az Óbudai Egyetem bemutatása

10:15 - 10.30
Tájékoztató a 2022. évi felvételiről, duális képzésekről: Dr. Pogátsnik Monika oktatási dékánhelyettes

10:30 - 10:45
A képzési kínálat bemutatása

10:30-10:35: gépészmérnök hallgató

10:35-10:40: mérnökinformatikus hallgató

10:40-10:45: villamosmérnök hallgató

10:45-10:50: műszaki menedzser hallgató

10:50-10:55: földmérő és földrendező mérnök hallgató

Juttatások, kollégium, diákélet, Erasmus

10:55-11:00: HÖK képviselő, Tájékoztató a Juttatásokról, kollégiumi lehetőségekről
11:00-11:05: HÖK képviselő, Rövid tájékoztató a Diákélet bemutatásáról
11:05-11:10: Dr. Udvardy Péter egyetemi docens, Az Erasmus lehetőségekről ismertetése
11:10-11:30: Kérdések - válaszok.

 

Kérdéseiket természetesen emailen is megválaszoljuk Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Várjuk Önöket Fehérváron, a duális képzések fellegvárában!

 

 

Dr. Pogátsnik Monika oktatási dékánhelyettes, Duális Koordinációs Iroda igazgató: Köszöntőjében bemutatja az Óbudai Egyetem, annak Alba Regia Műszaki Karát, annak Intézeteit (Geoinformatikai Intézet, Mérnöki Intézet, Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézet). Általános tájékoztatójából pedig intézményünk képzési kínálatát szakokra lebontva ismerhetik meg.

 

Takács Éva dékáni hivatalvezető, duális képzési koordinátor: Tájékoztatójában összefoglalja, hogyan lehet jelentkezni a duális képzésekre. Milyen felépítése van a kettős képzésnek. Milyen előnyökkel járhat ez a képzési forma. Minden érdekességre kitér az általános összefoglalójában, amely a duális képzések iránt érdeklődőknek hasznos lehet.

 

Pretz Zsuzsanna Felícia másodéves műszaki menedzser, duális hallgatónk a Harmannál szerzi meg a gyakorlati tapasztalatait. Erről szóló beszámolója egy rövid bepillantást is enged a cég életterébe, első kézből származóinformációkhoz juthatunk a képzésről.

 

Epresi Konrád HÖK elnök: Juttatások (ösztöndíjak), kollégiumi szálláslehetoség ismertetése, Diákélet bemutatása.

 

Dr. Udvardy Péter egyetemi egyetemi docens és kari Erasmus koordinátor tájékoztatója
az Alba Regia Műszaki Kar Erasmus mobilitási programjáról, lehetőségekről

 

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar új bemutatkozó filmje.

 

A duális képzésekről szóló kisfilmünkben az egyetemi karunk stratégiai és vállalati partnereinek képviselőit kértük fel, hogy segítsenek megfogalmazni ennek a képzési formának a lényegét, illetve milyen előnyökkel járhat a középiskolai diákoknak, ha ezt a képzési formát választják.

 

Gépészmérnök képzésünket az alapszak helyi szakfelelőse Dr. Széll Károly egyetemi docens mutatja be. Összefoglalójából meg tudhatjuk, hogy hol találkozhatunk a szakmában dolgozó mérnökök által megálmodott eszközökkel, milyen főbb ismeretköröket sajátíthatnak el a diákok, továbbá milyen specializációban vehetnek részt. Az ipari robotika is szóba kerül természetesen.

 

Földmérő és földrendező mérnök alapszakunkat Lehozky Máté és Bekk Tímea mutatja be. Máté az ACRSA (Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület) elnöke, aki  maga is a Geoinformatikai Intézetben végzett mérnökként, beavat minket, hogy a földmérő és földrendező mérnökök munkája mennyire változatos, színes, kalandos. Bekk Tímea intézeti mérnökünk, patronáló hálózatunk lelkes és aktív tagja, maga is gyakorló tanárként mesél a szakma szépségeiről, legújabb technológiáiról.

 

Villamosmérnök alapszakunkat Beszédes Bertalan tanársegéd mutatja be a szakma misztikus világán és eszközein keresztül. Egy olyan ablakot nyit ki előttünk, amelyben a villamos energia sokrétű, sokszintű felhasználása válik láthatóvá.

 

Mérnökinformatikus alapszakunkat Nagyné Dr. Hajnal Éva szakfelelős mutatja be. Elbeszélésből kiderül, hogy a számítógépes játékok és a virtuális valóság tervezése ma már a jelent jelenti az egyetemi karon megszerezhető tudás részeként. Természetesen az adatok menedzselésével (BIG Data) elemzésével is foglalkoznak. A projekt szemléletű oktatás itt is a módszertan része, ahogy a többi szak esetében is.

 

Műszaki menedzser alapszakunkat Fejes Gábor mestertanár mutatja be.

 

A végére a vicces geg filmjeinket tettük. Tanuljanak nálunk, ne kerüljenek hasonló szituációba 🙂 Várjuk Az ÓE Alba Regia Műszaki Karán!