Tisztelt leendő első évfolyamos nappalis Hallgatónk!

A tanévkezdéssel kapcsolatos minden információt és linket összegyűjtve megtalálja honlapunk gólyáknak kialakított felületén.

Kérem, hogy az alábbi tájékoztatót nagyon figyelmesen olvassa el!

REKTORI KÖSZÖNTŐ

BEIRATKOZÁS a 2021/22 tanévre online formában történik 2021. augusztus 24-30. között, az ehhez szükséges információk itt érhetők el augusztus közepétől.
Az első éves hallgatóknak a tantárgyak felvétele (mintatanterv szerint) egységesen történik, így ezzel kapcsolatosan Önnek nincs feladata.

Az augusztus 31-szeptember 1-ig tartó (keddtől szerdáig!) REGISZTRÁCIÓS HÉT programjain a részvétel kötelező! A hét során történik a tanulmányok sikeres megkezdéséhez szükséges előadások és gyakorlatok lesznek pl. Neptun tanulmányi információs rendszer használatáról, a szak tantárgyairól, a tanulmányi szabályzatról stb. Ezen kívül számos az egyetemmel, a tanárokkal és a hallgatótársakkal való ismerkedést segítő eseményt szervezünk. A hét részletes programja megtalálható itt.

A KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉSsel kapcsolatos információk és jelentkezési lehetőség megtalálhatóak a linken.
Az Óbudai Egyetemen nyújtott szociális alapú ösztöndíjakról a http://eszoctam.hok.uni-obuda.hu oldalon talál részletes információt.

A FÉLÉV IDŐBEOSZTÁSA:
    Első tanítási nap (nappali tagozaton) 2021. szeptember 6. (hétfő)
    Szorgalmi időszak: 2021. szeptember 6. - december 11.

A GÓLYATÁBOR helyszíne Balatonlelle, időpontja augusztus 23-26. Jelentkezés és további információ itt található.
A földmérő-földrendező hallgatók hagyományos BALEK HETI programjáról információt és a meghívót itt olvashatják. Helyszíne Káptalanfüred, időpontja augusztus 19-22.

Korábbi felsőoktatási tanulmányai alapján KREDITÁTVÉTELI KÉRELMET a képzés során egyszer nyújthat be, a képzés kezdetén. A kreditátvételi kérelemhez nyomtatvány letölthető itt. A kérelmeket a regisztrációs hét hétfőjéig (2021. augusztus 30.!) kell a tanulmányi osztályon leadni, vagy aláírva és szkennelve elküldeni (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), melyhez mellékelni kell a kérelemben szereplő tárgyak hivatalos tantárgyi tematikáit is, valamint a teljesítést igazoló hiteles leckekönyv másolatot.

PASSZÍV FÉLÉVre vonatkozó kérelmek intézése (aki tanulmányainak megkezdését a következő tanévre halasztja): a regisztrációs hét első napjáig a NEPTUN rendszeren keresztül történik. A kérelmet az online beiratkozás után tudja leadni. További információt itt talál.

Kérjük a mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési vagy magatartás szabályozási zavarral küzdő hallgatóinkat, hogy az állami támogatás megigénylésének érdekében a mellékelt NYILATKOZATOT szíveskedjen kitölteni, és a mellékletekkel együtt, a regisztrációs hét során az Esélyegyenlőségről szóló előadás végén az előadónak, Bekk Tímeának leadni.

Ha bármilyen kérdése van írjon a Tanulmányi Osztály e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy hívja az egyetem 22-200-400–as központ számát és kérje a Tanulmányi Osztályt.
A kari e-problémamegoldón is jelezheti problémáját.

Az Óbudai Egyetem hallgatói ingyenesen tölthetik le és telepíthetik akár 5+5 asztali számítógépre és okos eszközre az Office 365 ProPlus programcsomagot a regisztrációt követően. Kérjük töltse le a Microsoft Teams szoftvert, mely egyetemünkön az online kurzusok eszköze.

Kérjük, folyamatosan kísérje figyelemmel KARUNK HONLAPját, melyen sok hasznos információt talál.
Karunk legfontosabb híreit FACEBOOK oldalunkon követheti.
Kövesse karunk INSTAGRAM oldalát!

Sok fontos kifejezetten az elsős évfolyamnak szóló információ található az OE AMK Gólyák 2021FACEBOOK csoportban.