Az Óbudai Egyetem versenyre hívta a 9. és 10. évfolyamon tanuló diákokat, akik kellő elhivatottságot éreztek ahhoz, hogy STEM (Tudomány + Technológia + Mérnöki tudományok + Matematika) területeken bizonyítsák ismereteiket. A verseny döntő fordulójához érve hamarosan kiderül, hogy kik voltak a legkreatívabb versenyzők.

A felsőoktatási ágazat oktatásfejlesztési programot valósít meg az EU társfinanszírozásával, hogy több hallgató jelentkezzen matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai képzésekre. Ezen törekvést támogatja az Óbudai Egyetem által megrendezett verseny is, amely a 14-16 éves korosztályt célozza meg, ezáltal orientálva őket a szakterületeken rejlő lehetőségek felfedezésére.

A vetélkedőre való regisztrációhoz a középiskolásoknak 4 fős csapatokat kellett alkotni, meghatározott feltételeknek megfelelően kisfilmet készíteni, amelyet a verseny közösségi oldalán kellett elhelyezni. A szakmai zsűri ezt követően kiválasztotta azt az 5 legötletesebb csapatot, akiket a továbbjuttatott a döntő megmérettetésre. A közönségnek is lehetősége volt azonban egy csapatot a döntőbe juttatni, amelyre egészen 2019. június 20-ig adhatták le a szavazataikat.

A döntő fordulóba jutott csapatoknak különböző nehézségi fokozatú STEM feladatban kell összemérniük tudásukat a helyszínen biztosított eszközök felhasználásával. Az első három helyezett értékes nyereménytárgyakban részesül, többek között egy Raspberry Pi telefon és 3D nyomtatók is tulajdonosra találnak.

Helyszín: Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat)

A versennyel kapcsolatban további információ elérhető: https://www.facebook.com/StemHungary/

A verseny az EFOP-3.4.4.-16-2017-00019 „Az Óbudai Egyetem STEM stratégiai fejlesztései” elnevezésű projekt keretében kerül megrendezésre.

forrás: http://news.uni-obuda.hu/articles/2019/09/23/forduloponthoz-erkezett-a-stem-tematikaju-verseny