Kedden délután újra együtt sportoltak a székesfehérvári egyetemek hallgatói a Bregyóban. A Felsőoktatási Sportnapot a Hallgatói Tanács szervezte: összesen 19 csapat nevezett például a kispályás foci, a strandröplabda és a kosaras streetball sportágakban. 

A város Önkormányzata a Székesfehérvári Hallgatói Tanáccsal együttműködve szervezte meg az őszi Felsőoktatási Sportnapot.

Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. „Tavaly ősszel azért indítottuk el hagyományteremtő céllal a Sportnapot, mert szeretnénk, ha a három egyetem hallgatói között minél jobb, minél harmonikusabb kapcsolatok alakulnának ki.” – fogalmazott az alpolgármester, majd a következő közös rendezvényre, a november 8-i Összegyetemi Gólyabálra invitálta meg a jelenlévőket. Köszönetet mondott a MOL Fehérvár és a MÁV Előre SC képviselőinek, és jó sportolást kívánt a megjelenteknek. Holl Nándor, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke az örömét fejezte ki, hogy több elsőéves részt vesz a rendezvényen. Azt mondta, bízik benne, hogy tényleg sikerült hagyományt teremteni, évről évre mindig többen jönnek, és újabb sportágakkal sikerül bővíteni a kínálatot.

A megnyitó után Kocsis Tünde kutyás frizbi bemutatót tartott a közönségnek a repülő kutyával, Zsupival, akivel országos kezdő bajnoki cím birtokosai.

A Sportnapra összesen nyolc-nyolc foci- és strandröplabda-, illetve két kosárlabda streetball csapat nevezett. Idén floorballt is hirdettek a szervezők: a jelentkező csapat a Vörösmarty Általános Iskola válogatott csapatával mérkőzhetett.

forrás: www.szekesfehervar.hu
f
otó: Molnár Artúr