Középiskolás diákcsapatok jelentkezését
várják a
„PROAStartUp Workshopra”

A Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, Székesfehérvár Megyei jogú Város Önkormányzata 2019. augusztus 21. napján írta alá együttműködési megállapodását, amelyben a közös területek egyikeként fogalmazták meg a startupok fejlesztését. Az együttműködés első eredménye a közösen megálmodott problémamegoldó és startup ötletgeneráló műhely a középiskolás diákcsapatok részére, amelynek a „PROAStartUp Workshop” megnevezést adták.

A sajtótájékoztatón Dr. habil. Györök György az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékánja köszöntötte a megjelenteket, a workshop fejlesztő munkájában résztvevő coachokat. Beszédében megjegyezte, „hogy a műszakiság jellemzője mindig egyfajta eredményorientáltságra törekvés, amely megmutatkozik abban is, hogy együttműködési megállapodás aláírását követően a két szervezet máris megkezdte a közös munkát ennek a workshopnak a formájában.” Megjegyezte, ez a szellemiség hatja át a kezdeményezést, hogy olyan startupötletek születhessenek meg, amelyek hozzájárulhatnak a helyi társadalom életének jobbá tételéhez. Hangsúlyozta a fiatalokat szeretnék helyzetbe hozni, hogy minél jobban átlássák a folyamatot, amely a kreatív ötletek generálásához vezet.   

Veres Richárd a Prosperis Alba Kutatóközpont tudományos konzulense ismertette a program célját, a felhívást, valamint bemutatta az alweboldalt, amit erre az alkalomra hoztak létre. Kiemelte, hogy a fehérvári középiskolás fiataloknak biztosítanak arra lehetőséget, hogy a közvetlen környezetükön változtathassanak. Létrehozták számukra ezt a műhelyt, amelynek keretében megfogalmazhatják azt a problémát, ami foglalkoztatja őket, ötletet fejleszthetnek hozzá, amit egy startup üzletfejlesztési modellben tesztelhetnek. Hangsúlyozta „a program célja, hogy a középiskolás csapatok ötletükkel hozzájáruljanak a saját környezetük, a városunk életének jobbá tételéhez, valamint megismerkedjenek a startupok világával.”

Saller Szilvia business és life coach, az Alba Coachok Közösségének képviselőjeként kiemelte, hogy minden középiskolás csapat egy coachcsal fog együtt dolgozni a startup ötlet formálásán. A fejlesztő szakemberek bevonásával támogató, inspiratív közeget hoznak létre a középiskolás diákok csapatai számára, hogy minél kreatívabb megoldások megtalálásához juttassák a fiatalokat.

A Workshopra való jelentkezésről:
Vállalkozó kedvű, 9−13. évfolyamos, kreatívan gondolkodó, ötletekben gazdag középiskolás diákokból álló 3-4 fős csapatok (akár egy intézményből, akár több intézményből is összeállva) jelentkezését várják.
A programra jelentkezni az esemény weboldalán (http://startup.amk.uni-obuda.hu ) a regisztrációs űrlap és egy kisfilm beküldésével lehet, amely bemutatja a megoldandó problémát és a csapatot.

infoblokk kedv final CMYK ESZAJelentkezési határidő: 2019. október 11., péntek 23.59 óráig.

A jelentkezés feltételeiről, a program részleteiről minden információ megtalálható: http://startup.amk.uni-obuda.hu

A workshopon a legjobb helyezést elérő ötletgazda diákcsapatot, egy pár napos dublini tavaszi tanulmányút várja, amelynek keretében megismerkedhetnek egy külföldi tech vállalattal Európa egyik kiemelkedő startup ökoszisztémával rendelkező városában.

Petőné Dr. Csuka Ildikó adjunktus, ügyvivő szakértő az ÓE Alba Regia Műszaki Kar részéről a PROAStartUp Workshop szakmai mentora. A startupokról és azok üzletfejlesztési modelljéről tartott egy bevezető előadást és mini-képzést a jelenlévő coachoknak, a diákokat segítő, fejlesztő munkájának elősegítése céljából.

A workshop az Óbudai Egyetem részéről az EFOP-3.6.1-16-2016-00010 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések az Óbudai Egyetemen” elnevezésű projekt keretében kerül megrendezésre.