Dr. Engler Pétert az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet főiskolai docensét 2019. január 31-én köszöntötték nyugdíjba vonulása alkalmából kollégái, tanítványai. Az ünnepségen Dr. Cser Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester urak is megköszönték a székesfehérvári agrár műszaki felsőoktatás megerősítéséért végzett tevékenységét.

Dr. Engler Péter 1976 óta az intézmény elkötelezett oktatója, hosszú időn át volt vezető beosztásban az intézményben 1993 és 2001 majd 2004 és 2006 között  általános és oktatási főigazgató helyettes, 2006-2011 között oktatási dékánhelyettes, 2001-től  a Fotogrammetria és Távérzékelés Tanszék tanszékvezetője, 2014-től a Geoinformatikai Intézet intézetigazgató helyettese .

Elévülhetetlen érdemei között van a selmeci hagyományok fehérvári meghonosítása továbbvitele. Figyelemmel kísérte a hallgatók beilleszkedését az intézmény életébe, támogatta a hagyományőrző rendezvényeket. 

Az ÓE AMK valamennyi oktatója és dolgozója nevében köszönjük munkáját és kívánunk jó egészséget, boldog nyugdíjas éveket családja körében!