A rendezvényt Dr. habil. Jancsó Tamás, egyetemi docens nyitotta meg. Megnyitó beszédében elmondta, hogy a rendezvény az Óbudai Egyetem, a Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület (ACRSA) valamint a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT) szervezésében valósult meg.

Roadshow jelleggel immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a Légifotó Nap. A rendezvénysorozat február 7-ei állomása, Szeged és Budapest után ezúttal Székesfehérváron az  Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara volt.

A találkozón bepillantást nyerhettünk a légifotózás különböző területein dolgozók munkájába a sárkányrepülőkkel végzett felméréstől, a külszíni bányák felmérésen át a precíziós gazdálkodásig számos területet érintve a légifelmérés világából. A nyílt nap jellegű esemény célközönsége rendkívül széleskörű volt. Elsősorban a szakma iránt érdeklődő középiskolásoknak szánták az előadásokat, ezért több alkalommal kiemelték az egyetem gyakorlatorientált képzéseit, a képzés fontosságát. Ugyanakkor a szakma képviselőnek és az egyetem jelenlegi diákjainak is jó lehetőséget nyújtott az összejövetel a szakma fontos kérdéseinek megvitatására beleértve a drónozás aktuális kihívásait is. A rendezvényt egy poszteres előadás meghallgatása  valamint érdekes légifotókból összeállított kiállítás megtekintése zárta.

Előadások:

  1. Bakó Gábor - Répás Zoltán - Tóth István - ACRSA Légifotó nap Székesfehérvár 2018 (pdf)
  2. Engler Péter - A fotogrammetria ismeretek és a szakmai tudás fontossága (pdf)
  3. Bartha Csaba - Légi fényképezés sárkányrepülőről (pdf)
  4. Udvardy Péter - Drónok (pdf)
  5. Molnár András - Drónfotókról kissé másképp (pdf)
  6. Horváth Zsolt - Kis magasságban végzett légi térképészeti munkák tapasztalatai (pdf)
  7. Verőné Wojtaszek Malgorzata - Körmendy Endre - Távérzékelési technológiák a precíziós mezőgazdaságban (pdf)
  8. Jancsó Tamás - UAS rendszerekkel végzett légi felmérés kiértékelési és pontossági kérdései (pdf)